Eerste week voorbij
Door: Elkie
Blijf op de hoogte en volg Elkie
02 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Miami
Bij deze het verslag van afgelopen week. Bedankt voor alle berichtjes, dat is heel leuk om te lezen! Mijn postadres moet ik nog even uitzoeken welke de beste is, die van het bedrijf of het appartement. Maar dat zal ik zeker laten weten.
Zaterdag 25 Juli 2009
Deze dag heb ik ’s ochtends gewoon in het appartement doorgebracht. Gewoon even lekker rustig aan doen, wederom contact leggen met het thuisfront en dat soort zaken. Op een gegeven moment was het toch tijd om mijn tijd nuttig te gaan besteden en heb ik wederom met Ayse, het Nederlandse meisje van Amsterdam, afgesproken. Helaas was het weer zaterdag niet heel erg gunstig, het omweerde en regende de hele dag een beetje. Niet echt strandweer dus. Daarom zijn we naar Aventura Mall geweest. Aventura Mall is een winkelcentrum waar dus gewinkeld kan worden. Allerlei merken zijn er vertegenwoordigd, zo ook wat Nederlandse waaronder het alom bekende G-Star. Nou, Ayse die had wat dingetjes nodig. Ik niet, ben hier nog lang genoeg en deze stad heeft zoveel te bieden dat ik liever weet wat dat is en mijn geld nuttig besteed.. Dus daar best lang rond gelopen. En daarna daar wat gegeten. Dat was echt typisch Amerikaans, en niet erg mijn stijl zeg maar. Het was namelijk zo: bij de in-/uitgang kom je bij een soort van hele grote cirkel en daar zitten dan allemaal zaken die erg veel weg hebben van fast-food zaken. Alleen houdt dit dan weer niet in dat het allemaal hamburgers en patat en dergelijke zijn. De keuze varieert van Japans tot Argentijns tot Mexicaans. Ja, je raadt wel wat ik gegeten heb denk ik! Want er was ook echte guacamole! Dus dat smaakte wel goed na zo’n lange tijd geen echte guacamole en andere specerijen gegeten te hebben. Nou, even verder met de beschrijving hoor. Daar had je dus die cirkel, en daarbinnen had je echt onmeunig veel tafels en stoelen. Het is dus de bedoeling dat je gezamenlijk met alle honderden andere bezoeken onrustig gaat zitten dineren. Gelukkig was ik al best moe, en had ik niet echt veel afleiding onder mijn maaltijd.
Nadat we gegeten hadden zijn we daar weer weg gegaan. Ik had de keus om óf gelijk de bus naar het appartement te nemen, of de bus met Ayse naar South Beach te nemen. Omdat het inmiddels droog was en de lucht ook helder was, koos ik ervoor om toch nog even naar South Beach te gaan. Omdat het inmiddels toen we daar aankwamen ook al donker was, besloten we om naar Ocean Drive te gaan om daar langs te gaan, de decadente sferen te beleven en natuurlijk de rood en blauw verlichte hotels te aanschouwen. Na wat geloop en geknooi met de camera is er waarachtig ook nog een leuke foto van gemaakt, wat geen gemakkelijke opgave was. Nou, toen daar nog even rond gehangen. Later, omdat we allebei toch best moe waren, en ik de bus naar huis ook nog moest nemen, zijn we maar richting de talenschool van Ayse gelopen, zodat ik mijn bus kon pakken. Toen we bij de school waren gingen we op de bus wachten. De bus reed zomaar voorbij, niet zo leuk. Maar omdat ik er toch al niet zeker van was of het überhaupt wel veilig was om met de bus ’s avonds alleen naar huis te gaan, wist ik ook niet zeker of dat wel verstandig was. Toen kwam Ayse met een geniale oplossing. Ze zei dat er iemand uit haar kamer vertrokken was en dus dat er nog een bed leeg was. Om daar te kunnen slapen moest ik alleen wel door de beveiliging komen. Dat houdt simpel gezegd in dat ze niet om mijn bewijs vragen dat ik kan aantonen dat ik ook op die talenschool studeer. Dat deden ze dus niet, dus heb ik daar lekker kunnen slapen. Was de beste oplossing ook, want veiligheid voor alles!
Zondag 26 Juli
Omdat ik dus in die school sliep, werd ik daar ook wakker. Echt waar! Je gelooft het niet he! Ayse was die ochtend al vroeg vertrokken naar San Fransisco voor drie dagen, dus werd ik “alleen” wakker. Omdat ik ook wat moest eten natuurlijk, heb ik ook het ontbijt meegepakt: vers fruit met meloenen, ananas en dergelijke fruitsoorten. Een plekje gezocht aan een tafel waar later ook andere mensen aan plaatsnamen. Dus met hun kennisgemaakt en met twee van die meisjes die dag naar het strand geweest, later ging één van hun weg. Daarna rondgewandeld door South Beach, door het Art Deco District en even gekeken waar het van tv bekende Miami Ink zat en daar maar een foto van genomen voor de lol. Dus die dag ook niet alleen doorgebracht. Is wel leuk om allemaal nieuwe mensen te ontmoeten, en al helemaal omdat ze op die school natuurlijk allerlei nationaliteiten onderwijzen. Maar dat zal na volgende week ook niet meer zo zijn dat ik daar veel kom, want dan moet ik natuurlijk werken en ik ga echt niet mijn weekenden daar spenderen om zo mensen te leren kennen die hier toch maar een paar weken verblijven. Is wel leuk, maar daar schiet ik toch niets mee op. Nou, ’s avonds wel goed op de tijd gelet en gezorgd dat ik niet te laat was om de bus naar het appartement terug te pakken. Dus deze nacht gewoon weer lekker in “mijn eigen” bedje geslapen.
Maandag 27 Juli
Gewoon een stranddag! Niks bijzonders over te melden!
Dinsdag 28 Juli
’s Ochtends heb ik niet heel veel uitgevoerd. Dat kwam mede omdat het de hele ochtend een beetje wisselend was met regen en zonneschijn. Op een gegeven moment werd dit gelukkig beter en besloot ik de gok te wagen en toch naar het strand te vertrekken. Op het moment dat ik vertrok en onderweg was het stralend weer. Dus dat beloofd natuurlijk veel goeds. Zou je denken. Niet dus. Echt waar, ik lag op het strand, nog geen 5 minuten en ik zag de donkeren wolken naderen en zag mijn strandbezoek bijna letterlijk in het water vallen. Als ik geen camera en telefoon en dergelijke zaken mee had gehad, was ik zeker op het strand blijven liggen, want ja, als je de zee in gaat wordt je toch ook nat. Maar dat was dus niet het geval, ik had die zaken allemaal wel bij mij. Dus ben ik gaan schuilen. Op het strand hier valt niet erg te schuilen, dus ben ik de straat ingelopen en ben ik een winkel binnengelopen. Daar een poosje rondgewandeld en rondgekeken, en toen weer naar buiten. En toen ik buiten kwam was het weer alweer zo mooi dat ik weer op het strand ben gaan liggen. Wat daar mooi aan was, is dat deze vrij leeg was en ik dus mooi kon kiezen waar ik mijn handdoek neer wou leggen.. Daar heb ik verder niet zo bijzonder lang gelegen, want het was mijn beurt om te koken. Aardappels, boontjes en een sausijsje, smaakte goed dat Nederlandse eten! Goed, daarna ’s avonds niet bijzonder veel meer uitgevoerd. Het lijkt wel vakantie. Nog wel.
Woensdag 29 Juli
Vandaag heb ik een sleutel laten kopiëren van ons appartement. Tot nu toe gebruikte ik telkens nog die van Michon, maar het is wel zo handig wanneer ik een eigen sleutel heb en zij haar eigen terug. Daarna even naar de supermarkt geweest en daarna naar South Beach gegaan om daar op het strand te gaan liggen dicht in de buurt van Lincoln Road. Toen even Ayse gesmst of zij toevallig ook in de buurt was. Die lag dus gewoon op exact het zelfde stukje strand een meter of 30 verderop. Maar dat wist ik dus niet dus liep ik eerst nog de verkeerde kant op. Daar hebben we dus even bijgekletst want die was naar San Fransisco geweest voor drie dagen. Daarna zijn we wat rond gaan lopen en doen. En toen was het zo gangs wel een keer weer tijd om naar huis te gaan. Daar ’s avonds lekker op het balkon gezeten. Heel relaxed zo’n balkon!
Donderdag 30 Juli
Natuurlijk was ik ook donderdag van plan om naar het strand te gaan, hoe kan het ook anders. Maar dat feest ging niet door. Ik was al klaar voor vertrek, stond al buiten het appartement om de deur op slot te doen, DOET DE SLEUTEL HET NIET!! Dus, wat kun je dan doen? Niet veel! Want hier liggen natuurlijk in het appartement een hoop waardevolle spullen, dus de deur niet op slot achterlaten is ook geen optie.. Dus toen de hele dag in het appartement gezeten. Maar alles iets opgeruimd. Ook zou er donderdagavond een nieuw kamergenootje, Nanda, bijkomen, dus dan is het sowieso wel fijn dat de boel er netjes bij ligt.
Daarnaast hadden Ayse, Leonie en ik het idee om deze dag te wake boarden. Dat is zeg maar met een board achter een boot over het water boarden. Leek mij echt leuk. Maar dat ging dus ook niet door. Dat had meerdere redenen. Ten eerste kon ik thuis niet weg, ten tweede voelde Ayse zich wat ziekig ’s ochtends en ten derde waren drie deelnemers te weinig om het überhaupt door te laten gaan, want het werd georganiseerd vanuit de school waar hun studeren en dan hebben ze een minimum aantal deelnemers nodig..
Maar goed, tegen een uur of 5 kwamen de eerste kamergenoten thuis. Toen had ik het wel gezien om hier de hele tijd te zitten, dus zouden Leonie, Ayse en ik elkaar ontmoeten in de Aventura Mall. Daar was ik al een keer geweest. Dat is dus dat grote winkelcentrum. Ik kijk nu vooral nog rond, en later ga ik wel mijn aankopen doen zodat ik op dat moment weet wat ik waar het beste kan halen. Daarna wat daar gegeten. Daarna hadden we het plan gekregen om naar de film te gaan. We zijn naar South Beach gegaan, en hebben daar een bioscoop gezocht. Daar hebben we Public Enemy gekeken. Een goede film. Daarna was het wederom te laat om alleen de bus naar huis te pakken, dus heb ik maar weer daar geslapen.
Vrijdag 31 Juli
Nou, ik werd dus wakker in South Beach. Ayse die had ’s ochtends les, maar Leonie niet, dus hadden we afgesproken om samen te ontbijten. In de buurt van die school hebben ze een Cubaanse winkel zitten, voor ontbijt, lunch en andere dingen. Dus daar zijn we toen heen gegaan, heb ik een bagel met kaas gegeten. Was lekker. Daar een poos gekletst en daarna weer naar de school van hun gegaan. Paar uur later met Ayse afgesproken en South Beach weer bezocht. Daarna hebben we de bus naar Downtown gepakt, om eens te kijken wat daar allemaal te beleven was. We kwamen op een plek terecht waar weinig toeristen te vinden waren, wat in vergelijking met South Beach ook wel een keer leuk is voor de verandering. Ook hadden we het plan om Little Havana te bezoeken, de Cubaanse wijk, waar onder andere Calle 8 ligt. We hadden alleen een andere bus genomen en toen zaten we niet op calle 8 maar op 7. Dat was gewoon een woonwijk leek het wel, en we dachten dat calle 8 nog wel eens iets vergelijkbaars kon zijn, dus zijn we daar maar niet heen gegaan. Daarna zijn we naar Bayside gegaan, daar was ik vorige week vrijdag ook al. Daar hebben we Leonie ontmoet en toen zijn we een boottocht gaan doen. Deze ging onder andere langs South Beach en Star Island. Uiteraard heb ik daar veel foto’s van gemaakt. De tour duurde anderhalf uur. Daarna moesten we nog eten, dat hebben we gedaan bij het Hard Rock Café. Want Leonie en Ayse hadden daar al een keer gegeten en zeiden dat het lekker was en dat was het ook. Daarna zijn we vertrokken en heb ik langer dan een uur moeten wachten tot ik de bus naar het appartement kon nemen… Duurt altijd zo lang hier, en dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar ’s avonds is het gewoon niet leuk om lang op de bus te wachten.
Zaterdag 1 Augustus
Het weekend is begonnen! Dit betekent dat de kamergenoten allemaal vrij zijn en we zijn dan ook met z’n vieren naar het strand geweest. Daar hebben we een poos gelegen. Toen gingen mijn kamergenoten weg, maar ik bleef nog even want het was de laatste dag van Ayse hier, dus die heb ik later nog even ontmoet. Toen zijn we ergens wat gaan eten, en toen was het tijd om weer weg te gaan want zij moest er vroeg uit en ik was ook moe. Naar huis en slapen.
Zondag 2 Augustus
Ja, de dag is nog niet helemaal ten einde, maar ik beschrijf hem maar vast. Is niet zo bijzonder opzich. Want we zijn ’s ochtends met alle kamergenoten naar het zwembad hier geweest en nu is het ’s middags en ik weet niet wat ik straks ga doen, maar dat loopt wel los.
Nou, dit was het! Lekker veel leesvoer, maar omdat ik morgen begin met mijn stage heb ik het allemaal even bij elkaar gezet en het volgende berichtje zal meer inhoud hebben dan verhalen over strandbezoeken en South Beach!
Groetjes uit een zonnig Miami,
Elkie!
09 Augustus 2009 - 08:59
Joke:
ha Elkie, dat klinkt dus wel echt als vakantie, ben benieuwd hoe het met je stage gaat en wat je allemaal moet doen, maar dat lezen we hopelijk gauw. nou Elk geniet er goed van en vele groeten uit Lemele -
11 Augustus 2009 - 11:40
Mam:
Mooie foto's Elk.
Ziet er wel net even iets anders uit dan hier thuis!!!!!!!!!!!